Webinar: “De Meerwaarde van Luiheid” bij de ‘Online Business School’

Afgelopen dinsdag 24 september 2013 was ik te gast bij de Online Business School van Petra Mertens. Te gast met een webinar. Mijn eerste echte webinar, best wel spannend.

Petra organiseerde voor de tweede maal deze ‘Online Business School‘ en vroeg mij of ik een webinar van maximaal 90 minuten wilde vullen. Zij wilde dat ik de cursisten van deze gratis business school iets vertelde over luiheid. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik heb het volledige webinar opgenomen, en op YouTube geplaatst. Zodat ook de mensen die niet bij het webinar aanwezig waren het kunnen volgen.

Helaas is de opname niet helemaal goed gegaan. Zo hoorde je bij het live webinar de eerste 1,5 minuut hoe Petra mij introduceerde, en is bij de opname dat geluid behoorlijk weggevallen. Ook de vragen sessie is helaas weggevallen. Jammer, maar ach de rest is wel prima te volgen. 🙂

Naast dat het stiekem een beetje spannend was om voor ’t eerst een echt webinar te geven, merkte ik ook dat het behoorlijk wennen is. Ik doe wel vaker spreekbeurtjes voor een zaal, maar zo’n webinar is toch wel degelijk iets heel anders. Ik ben gewend om meer dingen live te laten zien (heb bijna nooit slides), maar dat werd mij afgeraden. Ook vond ik het lastig dat je je publiek niet kunt zien, het is dus lastig in te schatten of het kwartje is gevallen.