Virtueel je fysieke brieven versturen met Postbode.nu

Postbode.nu is een geniaal concept voor mensen zoals ik die in de digitale wereld leven. Helaas moeten wij digitale werkers nog regelmatig met “ouderwetse” organisaties communiceren, en zij verlangen in sommige gevallen fysieke post. Dit is voor ons natuurlijk veel te veel gedoe, je moet je brief helemaal printen (oppassen dat je er geen papercut aan overhoud, levensgevaarlijk die fysieke brieven!) en vervolgens weg van je werkplek om het in een grote rode hangende doos te doen buiten aan het eind van de straat. Er vanuit gaande dat je al postzegels en enveloppen op voorraad hebt, anders moet je die van te voren ook nog gaan kopen. Gelukkig kan het tegenwoordig een stuk slimmer.

Je kan je te versturen brief opslaan als PDF (elk fatsoenlijke tekstverwerker kan dit), en vervolgens via Postbode.nu laten versturen. Gewoon een kwestie van je PDF uploaden en het fysieke adres waar het heen moet intypen, en klaar!

Natuurlijk is dit niet alleen handig voor luie mensen, maar ook voor mensen die geen printer hebben, of denk bijvoorbeeld ook aan je oma die slecht ter been is. Al moet je dan natuurlijk wel je oma een computercursus geven. 😉