Ondertiteling downloaden, zonder te zoeken

Stel je hebt een film of serie gedownload. Handmatig opgezocht, of automatisch laten downloaden. Dan is het (in mijn ervaring) meestal zo dat daar geen ondertitels bij zitten. Laat staan Nederlandse ondertitels.

Je moet dus op zoek naar ondertitels. Vaak vind je ze wel op Opensubtitles.org, maar het kost je al snel een paar minuten en soms zelfs frustrerend veel langer.

Tijd dus voor een app: Subtitles app.

Subtitles app

Subtitlesapp versimpelt het proces van ondertitels downloaden enorm. Je leert de app wat jouw voorkeurs talen zijn voor ondertitels (Je kunt een primaire en secundaire taal instellen, bijvoorbeeld Nederlands & Engels). En vervolgens hoef je alleen nog maar het bestand van jouw film of serie naar de subtitlesapp te slepen.

Zodra je het bestand op de app gesleept hebt gaat de app het web rond zoeken voor je, download de juiste ondertitels, en plaatst die in het mapje van je film erbij (met dezelfde naam als je film, zodat de meeste media spelers de ondertitels automatisch inladen).

Eventueel, als je te lui bent om al je films stuk voor stuk naar de subtitles app te slepen, kan je zelfs een hele map vol met films en series naar de subtitles app slepen. Dan gaat hij gewoon aan de slag om voor alle films en afleveringen ondertitels te zoeken.