Last.FM + Spotify = Lastify

De echte diehard Spotify & Last.FM gebruikers denken nu “HA! Maar dat wist ik al lang, dat staat gewoon op de site van Spotify!” Nou ehm, ja, daar staat ook een Lastify, maar die is bij lange na niet zo tof als de Lastify die ik bedoel.

Een paar dagen terug zag ik deze tweet van Frank Raterink:

#Lifehack’ers opgelet: Recommendations van #Lastfm in #Spotify afspelen: dat kan: http://lastify.nl

Wat het doet is eigenlijk heel simpel. Je hebt Spotify waarmee je zo’n beetje alle muziek van heel de wereld tot je beschikking hebt. Je hebt Last.FM waar je ‘scrobbled’ welke muziek je luistert. Vervolgens gaat Last.FM je aanbevelingen geven in de richting van “Als je dit tof vind, dan zal je dit waarschijnlijk ook wel waarderen”. En dat is waar Lastify inspringt, die maakt vervolgens helemaal automatisch een playlist in Spotify van die aanbevelingen!

Uiteindelijk krijg je een playlist met 42 nummers. Waarom 42? Geen idee, mijn beste gok: Het bedrijf erachter heet Q42. Ideaal dus om muziek te (her)ontdekken. :)

Wel één sidenote: Op de site staat dat het een minuutje kan duren, maar in mijn geval duurde het een uurtje, hoorde op Twitter van iemand dat het bij hem een dag duurt, en weer iemand anders had het na een kwartier. De performance varieert dus nogal, maar mij is verteld dat daar aan wordt gewerkt.

Lastify