De tijdwinst van een Lifehacker

Als lifehackers zijn wij vaak bezig met productiviteit, en proberen om dingen voortaan automatisch te laten verlopen. Als gevolg daarvan krijgen we natuurlijk ook meer dan regelmatig reacties van mensen die deze tik niet hebben “Joh Niels, jij zit zoveel te klojo’en, kan je die tijd niet beter besteden in het daadwerkelijk uitvoeren van je taak?”

Vaak volgt er dan een discussie over dat het niet per se om de tijdwinst gaat, maar vooral om de gedoe vermindering. Ik besteed liever een dag aan iets automatiseren, dan een uur het gewoon simpelweg doen. Zodat ik er later nooit meer last van heb.

Wij lifehackers denken namelijk ongeveer zo:

Lifehackers vs Niet-Lifehackers

Tuurlijk ook wij beginnen met dingen handmatig te doen, maar daar raken we al snel van gefrustreerd. Wie heeft er nou zin in om elke keer hetzelfde te blijven doen? De tijdwinst komt wel.. Uiteindelijk.

Laatst kwam ik bij XKCD een geniale comic tegen. Die gasten hebben het gewoon uitgerekend voor ons of het rendabel is om een hele dag bezig te zijn met iets te automatiseren wat normaal gesproken slechts een uurtje kost. Goed nieuws voor ons allemaal. Zelfs als we 9 maanden besteden voor een tijdwinst van 5 minuten komen we na een periode van 5 jaar nog steeds positief uit.

Is it worth the time?