2 Tips Voor Een Betere Twitter Ervaring

Inmiddels is het hele Twitter gebeuren wel bekend, zo niet lees deze artikels maar even: Meerwaarde van Twitter, Leer de kracht van Twitter te gebruiken, Haal meer uit Twitter, Uitlegparty: Twitter voor gevorderden. Goed, de mensen die nog niet up-to-date waren zijn dat dan nu ook. Dan heb ik in deze post nog 2 handige tips waarmee je jou twitter ervaring kan verbeteren.

Blocky

Het mooie/handige aan Twitter is (mijns inziens) het open karakter, in principe kan iedereen zien wat jij te zeggen hebt. Helaas zijn er ook mensen die hun account ‘protected’ zetten (met zo’n slotje..), voor je privacy is dat fijn maar ik kan dan veel minder makkelijk inschatten of jij leuk genoeg bent om te followen. Ook is het zo dat jij dan geen informatie deelt met de rest van de wereld en dat is zonde, ook jou mening kan relevant zijn over bepaalde onderwerpen.

Het heeft voor jou persoonlijk ook nadelen, jij moet iedereen die de gok waagt om jou te volgen per stuk toestemming gaan geven (dat is veel gedoe), en waarschijnlijk krijg je veel minder followers omdat mensen simpelweg niet kunnen zien wat voor interessants jij te melden hebt (en dat is jammer als jij jou idee met veel mensen wilt delen).

Één van de meest voorkomende redenen voor het slotje is dat je minder lastig gevallen wilt worden door spammers, en dit werkt, maar het kan natuurlijk beter. Een mooie oplossing die ik hier voor gebruik is ‘Blocky‘. Blocky is een hele simpele applicatie die je toegang moet gunnen tot jou Twitter account, dan gaat blocky voor jou alle spammers blokkeren zodat ze nooit contact met je kunnen opnemen. Dat is opzich natuurlijk al heel fijn maar stel je voor dat er toch nog 1tje over blijft waar jij last van hebt, dan kan je deze rapporteren bij Blocky en dan komt jou spammer op de lijst van genomineerden, hier kan iedereen een aantal tweets zien van de spammer en stemmen of het wel of geen spammer is, zo ja wordt het bij alle blocky gebruikers geblokkeerd, zo nee is hij weer van de lijst. Dit is heel fijn omdat als een gebruiker door veel mensen is geblokkeerd vanzelf wordt gecontroleerd door Twitter en uiteindelijk suspended wordt, zo helpen we allemaal mee om Twitter spam-vrij te houden. Nu denk je misschien “goh dat is handig, maar ik heb helemaal geen zin om heel de tijd te gaan stemmen op van alles”, dat maakt niet uit, het is niet verplicht (al zou het wel fijn zijn om dat af en toe eens te doen).

RSSFriends

Goed, dat is al een leuk begin. Nu hebben we nog alle mailtjes die Twitter stuurt over je nieuwe followers, “x is now following your tweets on Twitter”, fijn om te weten maar er staat niet echt nuttige informatie bij. Om dit te verbeteren adviseer ik een filter in je email die automatisch deze follower mailtjes verwijderd, want er zit toch geen handige info in.

Om toch aan de follower info te komen kan je ‘RSSFriends‘ gebruiken RSSFriends geeft jou een persoonlijke RSS Feed van jouw followers. In deze feed staat meer dan in de mailtjes van Twitter namelijk: Naam, Locatie, Avatar, Homepage, Stats, én de laatste (paar) tweets. Daarmee kan je al veel beter inschatten of het iemand is die je terug wilt volgen.

Maar RSSFriends heeft een nog veel handigere functie, het komt ook in je RSS als iemand jou unfollowt! Daarbij kan je zien van wanneer tot wanneer je gevolgd was. Met die info zou je kunnen inschatten waarom iemand stopt met jou te volgen (misschien was je wel stom aan het doen), als blijkt dat dat vaak voorkomt is het misschien wel een goed idee om jouw Twitter gedrag aan te passen.