Hoe beter je weet wat iemand zijn communicatie voorkeuren zijn, hoe soepeler het contact zal verlopen. Dus ik zal transparant zijn over mijn voorkeuren.

Te beginnen met wat algemene opmerkingen:

  • Asynchrone communicatie heeft sterk de voorkeur
  • Adverteren? Nope, sorry. Dit is mijn persoonlijke site
  • Link ruilen? Nee. Achterhaalde strategie, werkt niet
  • Product review? Ik sta er voor open om relevante producten te testen en daar een eerlijke mening over te geven
  • Ik houd van open, eerlijk, kort en direct. Efficiëntie heeft voorkeur over koetjes en kalfjes
  • Interview? Is prima, maar geef me wel vooraf wat context

iMessage (of SMS)

Verreweg de beste optie als je mij wilt bereiken. Kort en krachtig. Check ik vele keren op een dag. Komt binnen op al mijn devices. Mijn go-to plek voor chat.

Bereikbaar op: +31 6 121 322 95 of mail@NielsGouman.nl

Zet wel even je naam erbij in het bericht als je niet zeker weet of ik jouw nummer heb, om verwarring te voorkomen.

Signal / Telegram / Whatsapp

In die volgorde. Prima 2e keus. Nog steeds kort en krachtig, maar in dit geval komen meldingen enkel op mijn iPhone binnen, dus ben ik er iets minder snel mee.

Bereikbaar op: +31 6 121 322 95

E-mail

Ik ben bereikbaar op: mail@NielsGouman.nl.

Nogmaals: probeer je mail kort te houden! Korte en krachtige mails zijn voor makkelijker om op te reageren dus dan heb je sneller reactie. En het scheelt leeswerk.

Let erop dat je het liefst één ding bespreekt per mailtje (maar je kunt natuurlijk wel meerdere losse mails sturen). Maakt het voor mij makkelijker om te verwerken, dus ook dat zorgt er weer voor dat jij sneller reactie hebt.

Sociale Media

Wat mij betreft geen aanrader. Vaak weet je niet zeker of een bericht daadwerkelijk aankomt, komt het in een apart vakje, of is er vooraf gedoe over dat je elkaar zou moeten volgen voordat het mag. Nog los van het feit dat je bij social media nooit zeker weet wie er meekijken.

Twitter

Zolang je me publiekelijk wilt bereiken kun je Twitter gebruiken om @NielsGouman te mentionen.

Ik ga niemand volgen zodat je me een DM zou kunnen sturen. Als het niet publiekelijk kan is email waarschijnlijk een beter idee.

LinkedIN

LinkedIN heeft een inbox, maar die gebruik ik niet. Heeft dus ook geen nut om mij daar een bericht te sturen. Je kunt beter mailen.

Bellen

Last en zeker ook least: Bellen. Alleen op afspraak.

Zoals ik al zei heeft asynchrone communicatie sterk de voorkeur. Bellen is voor mij de slechtste optie. Dit komt vooral omdat we allebei tegelijkertijd tijd moeten hebben, en meestal is dit niet zo.

Als ik met iets bezig ben waarbij ik mijn concentratie nodig heb, neem ik niet op. Als ik in gesprek ben met mensen om mij heen, neem ik niet op. Mijn telefoon staat (bijna) 100% van de tijd in “Niet Storen” modus.

Als je per se graag wilt bellen vind ik het handig als we eerst een afspraak maken. Zodat we in ieder geval van te voren weten waar het over gaat, en eventueel tijd hebben om iets voor te bereiden. Zonder afspraak neem ik niet op.